Alerji , vücudun , aslında zararlı olmayan bazı maddelerden Tense’lerde hava şartlarından etkilenmesi ya da psikolojik etkenler sonucu bazı maddelere aşırı reaksiyon göstermesidir…
ALERJİLER
Normalde vücudu koruyan bağışıklık Sistemi , bazı insanlarda zararlı olmayan birtakım maddelere Karşı da aşırı yanıt verir . ” aşırı duyarlılık “ya da” alerji ” adi verilir Bu reaksiyonlara . Alerjik reaksiyona Yol açan antijene de ” alerjen ” denir . Alerjik reaksiyonlar tek tip değildir , birçok yolla ortaya çıkarlar , vücudun değişik bölümlerinde meydana gelebilirler ve çeşitli şiddette olabilirler .
Alerjik reaksiyonlara neden olan maddelere ” alerjen ” denir . Bu maddeler Solunum yolu ile alınabildiği hazırsındır , ciltten temas ya da yiyecek şeklinde ağızdan da alınabilir . Bu maddeler alerjik reaksiyon gelişebilmesi Click vücuda daha önceden girmiş olmaları gerekir . Yani vücudun bağışıklık sisteminin met maddeyle daha bir kez karşılaşması ve bunlara duyarlı hale gelmesi gerekir . Daha sonraki karşılaşmalarda cok hızlı BİR şekilde reaksiyonlar gelişir . Reaksiyon gelişiminden de vücuttaki mast hücrelerinin alerjenler aracılığı ile parçalanması ve içinden ” histamin ” denilen maddenin çıkması sorumludur . Aşağıda özellikle Solunum yolu ile alınan ve en sik karşılaşılan alerjenler verilmiştir .
Toz akarı.Alerji belirtileri kaşıntı , da astım , alerjik rinit ( Saman nezlesi ) belirtileri , hapşırma , Burun akıntısı , Burun ve genizde kaşıntı , Burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı olarak görülebilir ya kurdeşen . Kişi , Eğri bazı maddelerle temasından dolayı alerji oluyorsa , o maddenin uzaklaştırılması ile sorun çözümlenmiş Olur .
Immün ( bağışıklık ) sistem, Yabancı maddelerle karşılaştığında onları tanımayı ve belleğine almayı öğrenir . Ardından Yabancı maddelere ( antijenlere ) Karşı antikorlar üreterek yanıtını hazırlar . Organizmada ne Zaman aynı antijenlerin görülse hatırlama özelliği nedeniyle daha önceden hazırlanmış yanıt başlar . Bu nedenle örneğin , Saman nezlesi olan BİR kişi polenlerle karşılaşınca immun sistemdeki met özellik sebebiyle hemen reaksiyon gösterir .
Alerji Bitkisel Tedavi
Bitkilerle Tedavi edilebilen bir hastalık olan Alerji doktorlarca teşhis edilip faydalı bitkilerle tedaviye başlanırsa telaşlanmaya ve korkmaya gerek duyulmayan bir durum olarak kalacaktır. Alerji için bitkilerden faydalanmak isterseniz bizimle irtibat kurarsanız size yardımcı olmaktan mutlu oluruz.
Alerji Hastalığı İçin Şifalı Bitkiler
Alerji Hastalığı için asırlar öncesinden gelen bilgilerde görülüyor ki bu hastalığa çare olabilecek bir çok bitki bulunuyor. Önemli olan bu bitkiler uzman ellerde bir araya getirip düzenli kürler yaparak tedaviye yardımcı olabilmektedir.
Bizlerde uzun yıllardır çalışmalarımız ve birikimlerimizle insanlara yardımcı oluyoruz
Şifalı bitkilerden faydalanmayı düşünürseniz bizi arayabilirsiniz. geniş bilgi almak için lütfen iletişim bölümünden irtibat kurunuz…
BİZE ULAŞIN
Yada Whatsap Danışma hattımız.
Telefonlarımız.
Tel :0 346 221 09 60 (pbx)
GSM: 0 546 401 88 83
E-posta: ahmetloz@gmail.com
Bu makale için faydalanılan kaynaklar:
Kitaplar.:Green pharmacy book (türkçe adı Yeşil Eczane). Nusret Efendinin Miladi 1794 de kaleme aldığı “Ma Habar Risalesi”, İbn-i Sina nın “et-Tezkere”, İbn-i Kayyum “Edviyye”, Zürkani “Şerhul Muvatta”, Osman Hayri Efendi “Kenzül Sihhat-i El-Ebdaniye, Hüseyin Eşref el Rzavi “Nusret Efendi Risalesinden Derleme”, Arif Pamuk “Şifalı Bitkiler ansiklopedisi, Y Stoyanov ” Şifalı Bitkiler”, Orman BakanlığıOrman Dregisi ” Sayı:8-10 Yıl 1992″
AÇIKLAMA
Bitkileri hastalandıktan sonra kullanmaktan çok sağlığımızı korumak maksatlı kullanmak en doğrusudur. Bahsedilen bitkilerin insan sağlığı açısından yararlı yönlerive sözü geçen hastalıklar için faydaları aşağıda bir kaçının adı verildiği eserler kaynak alınarak hazırlanmıştır.Yararlanılan bazı eserler şunlardır: Nusret Efendinin Miladi 1794 de kaleme aldığı “Ma Habar Risalesi”, İbn-i Sina nın “et-Tezkere” “Al-Kanun Fi’l Tıbb” İbn-i Kayyum “Edviyye”, Zürkani “Şerhul Muvatta”, Osman Hayri Efendi “Kenzül Sihhat-i El-Ebdaniye, Hüseyin Eşref el Rzavi “Nusret Efendi Risalesinden Derleme”, Arif Pamuk “Şifalı Bitkiler ansiklopedisi, Y Stoyanov ” Şifalı Bitkiler”, Orman BakanlığıOrman Dregisi ” Sayı:8-10 Yıl 1992″, Nuri Ergene “Ev ilaçları” Tahsin Palaz “Anahtar Bitkiler” Dr. Stefhen Dovis Dr Allen Stewart “Sağlılklı Yaşam”Michaell Hılman “Gençliğin ve uzun yaşamanın sırları Susanne Köhler ” Tanrının Eczanesi” Maria Treben “Tanrının Eczanesinden Sağlık” gibi eserlerdirİşyerimizde tedavi yada ilaç maksatlı “Bitkisel İlaç” adı altında her hangi bir ürün satılmamaktadır. Şifalı Bitki ve Baharat satılmaktadır. İşyerimizde Hastalıklar için faydalı olduğu anlatılan eserlerden ve kendi mesleki tecrübelerimizden faydalanarak bitkileri müşterilerimize veriyoruz. Bu sitede anlatılan bilgiler bir fikir açıklamasıdır. Doğruluğu Bilimsel tıp veya Modern tıp olarak da adlandırılan tıbbi anlayış doğrultusunda kanıtlanmış bilgiler değildir. Dolayısıyla, yasal prosedürlerde belirtilen ilaç ve yöntemler dışındaki tedavi yöntemlerini uygulamanız kesinlikle önerilmez. Bitkileri kullanırken unutulmaması gereken husus, onları tamamen tedavi edici olarak görmekten çok tedaviye yardımcı prepatlar olarak görmektir. Ve bitkileri kullanırken hangi hastalık amaçlanırsa amaçlansın doktor kontrolü ve tavsiyeleri göz ardı edilmemelidir.Bitki yada bitki karışımlarını kullanmadan Doktorunuza danışınız. Unutmayın oluşabilecek alerjik yada yan etki durumlarına en güzel tedbiri doktorunuz alabilir.