Alerji, vücudun, aslında zararlı olmayan bazı maddelerden veya hava şartlarından etkilenmesi ya da psikolojik etkenler sonucu bazı maddelere aşırı reaksiyon göstermesidir
Alerji Hastalığı Geçer mi?
Alerji hastalığı, sanıldığının aksine bitkilerle başarıyla tedavi edilebilen bir hastalıktır ancak genel kanı olarak bu hastalığın iyileşmediği kanatı toplumda yaygın olduğu için malesef bir çok insan hala bu hastalıkla hayatını sürdürmek zorunda olduğunu sanmaktadır.
Alerji Hastalığından Kurtulanlar.
Bitkileri kullanarak hastalıklarından kurtulan kişilerin görüşlerini okuyunuz
Alerji Hastalığı İçin Şifalı Bitkiler
Alerji Hastalığı için asırlar öncesinden gelen bilgilerde görülüyor ki bu hastalığa çare olabilecek bir çok bitki bulunuyor. Önemli olan bu bitkiler uzman ellerde bir araya getirip düzenli kürler yaparak tedaviye yardımcı olabilmektedir.
Bizlerde uzun yıllardır çalışmalarımız ve birikimlerimizle insanlara yardımcı oluyoruz
Alerji İçin Şifalı Bitkiler
Alerji için bitkisel tedavi yöntemleri araştırıyor sanız o zaman Alerji tedavisi için yapmanız gerekenler tabii ki var.
Alerji Bitkilerle Kurtulanlar.
Bitkileri kullanarak hastalıklarından kurtulan kişilerin görüşlerini okuyunuz
Şifalı bitkilerden faydalanmayı düşünürseniz bizi arayabilirsiniz. geniş bilgi almak için lütfen iletişim bölümünden irtibat kurunuz…
BİZE ULAŞIN
Yada Whatsap Danışma hattımız.
Telefonlarımız.
Tel :0 346 221 09 60 (pbx)
GSM: 0 546 401 88 83
E-posta: ahmetloz@gmail.com
ALERJİLER
Normalde vücudu koruyan bağışıklık sistemi, bazı insanlarda zararlı olmayan birtakım maddelere karşı da aşırı yanıt verir. Bu reaksiyonlara “aşırı duyarlılık” ya da “alerji” adı verilir. Alerjik reaksiyona yol açan antijene de “alerjen” denir. Alerjik reaksiyonlar tek tip değildir, birçok yolla ortaya çıkarlar, vücudun değişik bölümlerinde meydana gelebilirler ve çeşitli şiddette olabilirler.
Alerjik reaksiyonlara neden olan maddelere “alerjen” denir. Bu maddeler solunum yolu ile alınabildiği gibi, ciltten temas ya da yiyecek şeklinde ağızdan da alınabilir. Bu maddeler alerjik reaksiyon gelişebilmesi için vücuda daha önceden girmiş olmaları gerekir. Yani vücudun bağışıklık sisteminin bu maddeyle daha önce karşılaşması ve bunlara duyarlı hale gelmesi gerekir. Daha sonraki karşılaşmalarda çok hızlı bir şekilde reaksiyonlar gelişir. Reaksiyon gelişiminden de vücuttaki mast hücrelerinin alerjenler aracılığı ile parçalanması ve içinden “histamin” denilen maddenin çıkması sorumludur. Aşağıda özellikle solunum yolu ile alınan ve en sık karşılaşılan alerjenler verilmiştir…
Toz akarı.Alerji belirtileri kaşıntı, kurdeşen ya da astım, alerjik rinit (saman nezlesi) belirtileri, hapşırma, burun akıntısı, burun ve genizde kaşıntı, burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı olarak görülebilir. Kişi, eğer bazı maddelerle temasından dolayı alerji oluyorsa, o maddenin uzaklaştırılması ile sorun çözümlenmiş olur..
İmmün (bağışıklık) sistem, yabancı maddelerle karşılaştığında onları tanımayı ve belleğine almayı öğrenir. Ardından yabancı maddelere (antijenlere) karşı antikorlar üreterek yanıtını hazırlar. Organizmada ne zaman aynı antijen görülse hatırlama özelliği nedeniyle daha önceden hazırlanmış yanıt başlar. Bu nedenle örneğin, saman nezlesi olan bir kişi her yıl polenlerle karşılaşınca immun sistemdeki bu özellik sebebiyle hemen reaksiyon gösterir.
ALERJİ rahatsızlığı için bitkilerden takviye olarak faydalanmak isterseniz geniş bilgi almak için lütfen iletişim bölümünden irtibat kurunuz…
Şifalı bitkilerden faydalanmayı düşünürseniz bizi arayabilirsiniz. geniş bilgi almak için lütfen iletişim bölümünden irtibat kurunuz…
BİZE ULAŞIN
Yada Whatsap Danışma hattımız.
Telefonlarımız.
Tel :0 346 221 09 60 (pbx)
GSM: 0 546 401 88 83
E-posta: ahmetloz@gmail.com
Tel :0 346 221 09 60 (pbx)
GSM: 0 546 401 88 83
Bu makale için faydalanılan kaynaklar:
Kitaplar.:Green pharmacy book (türkçe adı Yeşil Eczane). Nusret Efendinin Miladi 1794 de kaleme aldığı “Ma Habar Risalesi”, İbn-i Sina nın “et-Tezkere”, İbn-i Kayyum “Edviyye”, Zürkani “Şerhul Muvatta”, Osman Hayri Efendi “Kenzül Sihhat-i El-Ebdaniye, Hüseyin Eşref el Rzavi “Nusret Efendi Risalesinden Derleme”, Arif Pamuk “Şifalı Bitkiler ansiklopedisi, Y Stoyanov ” Şifalı Bitkiler”, Orman BakanlığıOrman Dregisi ” Sayı:8-10 Yıl 1992″
Site içerisinde yer alan yazılar sadece tavsiye ve bilgi amaçlıdır. Kesinlikle tedavi amaçlı değildir. Uygulamaların sorumluluğu site sahibine veya konuyu açan ya da yorum yapan üyeye ait değildir. Sağlık sorunlarınız ve tedavisi için mutlaka ilgili uzmana başvurunuz.